Welkom!

Standaard

Mijn eerste post over het restauratieproject van onze Volkswagen T3 bus!

Al jaren wilde ik graag zo’n mooi oude Volkswagen bus hebben: ons BeachBusje hebben we uiteindelijk op 18 augustus 2011 gekocht! De vorige eigenaresse kon er (vanzelfsprekend) maar moeilijk afscheid van nemen. Voor de liefhebbers de tech-specs:

Het is een T3 uit 1983, met een 1.6 dieselmotor van welgeteld 50pk, met 100 Nm koppel. Niet vooruit te branden dus en dat is precies de bedoeling. We zijn wel op vakantie ;-). De camper-inbouw is door een voor mij onbekende partij gemaakt, maar het is in ieder geval een “Cassandra” model, wat inhoudt dat het hefdak niet naar de voorkant, maar naar de zijkant open gaat. Een grandioos voordeel hierbij is dat je op de bovenbedden niet in een lijkkist, maar in een echte tent ligt. Als iemand de naam weet van de fabrikant, hoor ik het graag: ik heb nl. een nieuw dakrubber nodig…

De bus heeft helaas 3 jaar buiten gestaan, wat het plaatwerk niet ten goede is gekomen. Motorisch ziet hij er prima uit (foto’s volgen snel) : mooi droog en enkele vernieuwde onderdelen.

Volgende »

  1. Ik wil ook gaan starten met het opknappen van mijn t3.
    Kunt u mij vertellen wat het spuitwerk kost.
    Leuke pagina trouwens, ziet er goed uit het busje goed gedaan

    Mvg Mart

  2. ik kocht voor mijn Reimo dak een rubber klem profiel op Ebay was exact de maat die er origineel op zat. S6 leuke inspiratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s