vroeger was niet alles beter: elektrische installatie

Standaard

Vandaag aan de slag gegaan met de elektrische installatie van de T3, omdat het kraantje niet meer werkt. Bijzondere ontdekking: er liggen ongeveer 10 kabels achter de koelkast, die volgens mij alleen het volgende doen:

  1. Koelkast via 220v
  2. Koelkast via 12 v met zekering
  3. Waterpomp
  4. Kraantje via 12 v met zekering
  5. Relais (ik denk om te switchen tussen huishoudaccu en autoaccu (indien onderweg) : deze is volgens mij nu defect.

Een grote schok om te ontdekken dat er welgeteld 5 kabeltjes door middel van kabelschoentjes aan 1 relais zijn gekoppeld en wel een stuk of 6 dmv driedubbele kabelschoentjes aan de massa. Helaas is het volledige “systeem” achter de koelkast geplaatst en is het niet mogelijk om er goed bij te werken. 1 van de dubbele kabelschoentjes brak af, dus wellicht dat dat het probleem geeft. Het wordt in ieder geval een hele klus om dit in kaart te brengen. Mocht iemand nog een schema hebben liggen van een Eurec Cassandra / Devon Moonraker, dan hou ik mij aanbevolen.

Zwaar aan de klus (check die kabels!)

Zwaar aan de klus (check die kabels!)

Een onvervangbare relais

Een onvervangbare relais

kabelschoentjes voor de massa, de 2 vooraan zijn dus afgebroken

kabelschoentjes voor de massa, de 2 vooraan zijn dus afgebroken

relais met 5 kabeltjes

relais met 5 kabeltjes

Over Sanne

Teacher in Geography, freelance consultant in the exciting field of IT and education. In my free time: world traveller and soon to be mechanic ;-) Restoring my Volkswagen T3 camper and learning a lot while doing it. Married and father of a great son and a beautiful daughter

Volgende »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s