Snijden en borstelen: vechten tegen de roest

Standaard


Vandaag weer aan de bak met de bus. Van de linkerzijde is inmiddels bekend dat het onderste deel vervangen moet worden. Van die kant heb ik vandaag alleen het achterste stukje nog weggehaald.

Veel tijd ging zitten in het “terugbrengen in originele staat” van de voorzijde bij de bumper. Hier waren veel polyester matjes te zien, dus ik was al bang voor wat ik aan zou treffen.

Geloof het of niet: een halve vuilniszak met polyester, plaatwerk, roest en plamuur verder, is de eigenlijke staat van het plaatwerk zichtbaar: erg treurig word ik daar van. Het is jammer dat de vorige eigenaren (wie van de 13? (!!)) niet de moeite hebben genomen om de boel netjes te fixen: nu is de voorbumper doorgeroest, net als het plaatwerk.

Dit wordt een kostbare zaak vrees ik, maar ik ben blij dat het nu goed gebeurt. Gewoon vervangen die handel.

Ik kom er wel achter dat ik wat “subtieler” gereedschap nodig heb: ik denk er over een “Dremel” te kopen, zodat ik netter kan snijden in het plaatwerk.

Wat plaatjes:


Lichtpuntjes: de grille en voorbumper zijn heel netjes gespoten, al zeg ik het zelf ( tja, en daar is dan weer géén foto van ;-))

Location:Loenen, Nederland

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s