Het moment dat je denkt…. moet ik dit wel doen?

Standaard

Dat moment had ik vandaag, hoewel ik erg gezellig samen met mijn vader weer een dagje aan de klus ben geweest.

Plaatwerk

Helaas bleek de “Aldi-Dremel” niet zo goed als gehoopt: Het plaatwerk mooi precies snijden blijft een lastige zaak. Het bereik van het gereedschap is gewoon te gering (hoekjes, etc.). Ik zal er zo een polletje aan wijden: ben erg benieuwd wat anderen gebruiken.  Met het plaatwerk dus niet veel verder gekomen.

Ruitje er uit!

Verwijderen voorruit

Goh! wat is dat nou? Roest? Neeee 😉

Het verwijderen van de voorruit ging een stuk soepeler: ik koop nieuw rubber, dus mijn vader kon gewoon met een mesje het rubber wegsnijden. Na het verwijderen van de ruit het dashboard losgehaald: er moet namelijk weer gesneden en vervangen worden! Roest in de hoeken.

Dak verwijderen

Het “klapdak” van deze Devon Moonraker / Eurec Cassandra “ligt” bijna in de regengoot, waardoor die goot er slecht aan toe is: roestig en vies: dat kun je zo niet spuiten. Daarnaast kwam ik tot een vervelende ontdekking: de plek waar het scharnier aan de carrosserie vast is gepopt, begint te roesten. Ik moet daar dus wat aan doen. De popjes (vrij grote, trouwens!) ga ik uitboren. Dan kan het dak net een paar centimeter naar boven en kan ik in de goot aan de bak. Een mooie gelegenheid om het daar ook eens goed schoon te maken en de oude rubbers te verwijderen.

Maar alles bij elkaar een beetje een vervelend gevoel: slecht gereedschap, weer meer roest. Dan twijfel je toch even over het hele project. Maar gelukkig geen haast: door gezinsuitbreiding zal het eerste weekendje weg waarschijnlijk pas juni 2013 zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s