Rail voor luifel Eurec Cassandra geinstalleerd

Standaard

Door de sluitingen van het zijwaartse klapdak van de VW T3 Eurec Cassandra / Devon Moonraker conversie, is het niet mogelijk een standaard peeshouder aan het gootje te verbinden en zo de luifel te monteren.

Gelukkig zag ik op de website van de VW Bus Club een andere Eurec die een mooi luifeltje had. Al in 2011 gemaild en goede tips gekregen: zelf een caravan rails aan het dak vastmaken, op de plek die je niet ziet als het hefdak dicht is.

Zo gezegd, zo gedaan: Eerst met dubbelzijdige carrosserietape de rail bevestigd. Hierbij heb ik op twee plekken de tape weggesneden en daar bagagebandjes achter de rail geplaatst. Op deze manier kan ik de luifel oprollen en past hij (als het goed is, onder het gesloten hefdak. Dat zou natuurlijk super zijn, want dan kun je de luifel gewoon laten zitten. De luifel heeft hiervoor een nokstok, zodat ik hem strak kan oprollen.

Na het bevestigen met dubbelzijdige tape heb ik 5 gaatjes voor popnagels geboord. Om lekkage te voorkomen heb ik daarna de gaten ingesmeerd met 2 componenten metaallijm. Daarna grote 5mm popnagels er in gezet en de “kapjes” weer ingesmeerd met metaallijm (kan ook als kit gebruikt worden). Het spleetje tussen de rails en het dak heb ik daarna nog met speciale kit dichtgemaakt, zodat regenwater echt niet in de bus kan komen.

Zie het resultaat:

IMG_6125

IMG_6126

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s