Tour de France 2019

Standaard

De route volgens de GPS tracker

Dit jaar besloten wij eens zonder plan erop uit te gaan met onze Volkswagen T3 Eurec Cassandra. De kinderen zijn nu ouder en dan is rondtrekken iets minder intensief. Uiteindelijk werd het een geweldige roadtrip van Normandië naar het westelijkste punt van Bretagne, de Vendee, via de Dordogne naar het warme zuiden (de Tarn) en weer terug. 4500 probleemloze kilometers verder kwamen wij weer thuis.

Het enige technische mankement was het waterkraantje, die had corrosie en ging soms niet meer aan. Een duizelingwekkende 25 euro verder en we hadden een nieuwe. Verder hadden we voor het tweede jaar op rij de rugzak mee (aanhangwagentje verkocht) en dat beviel weer prima.

Vooral de Normandische kust en Bretagne vonden we geweldig. Mooie ruige kust, lekker hoge golven en heel veel andere Volkswagen busjes gezien. Helaas maar niet onverwacht werd het minder weer en begonnen we aan onze tocht down south.

De terugweg tussen Millau en Clermont-Ferrand was wel een uitdaging, waarbij we regelmatig niet harder dan 39 km/u gingen, helling op. Hoewel licht bepakt, blijven steile snelweghellingen een uitdaging. Dus maar nog meer binnendoor!

Advertentie

Volgende »

  1. Beste Sanne, Al enkele jaren volgen we, heel onregelmatig, jullie avonturen en ervaringen met jullie VW Cassandra bus. Wij hebben onze Cassandra in 2012 gekocht en hebben van september 2015 tot en met september 2016 een jaar lang een reis langs Europese kusten gemaakt gemaakt. We dit jaar ook onze kleinkinderen een weekend meenemen. Welke veiligheidsgordels hebben jullie achterin? Paruzzi kon ons niet helpen. Cor en Marijke Castricum 0620768393

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

    • Goedenavond, Leuk dat jullie mijn blog volgen! De veiligheidsgordel aan de kastzijde is door VWBusBrothers geplaatst, omdat daar een extra houder/stang voor nodig is, die in de bodemplaat geplaatst moet worden. De andere gordel kun je vinden door te zoeken met google op extra lange driepuntsgordel, die is voor alle campers wel gelijk. Groet, Sanne

      >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s