Remlichtschakelaar VW T3 vervangen

Standaard

Tja, volgens de kenners moet ik die dus vervangen. Helaas blijken het er (nadat ik er 1 had besteld) er twee te zijn. Nog maar 1 nabestellen bij paruzzi.nl dan maar.

De demontage is, zoals inmiddels gebruikelijk, simpel: dashboardkapje verwijderen, meters verwijderen (4 schroeven) en klaar.

Nu nog wachten op de nieuwe schakelaars, dan kan ik weer verder 😉

Kapje er af en meters verwijderen

1 remlichtschakelaar zit voor de ventilatieslang, de ander er achter (verborgen)

Advertentie

Volgende »

 1. Hallo, ik heb hetzelfde probleem. Zekering ok, lampen ok, maar de remlichten doen het niet. Ik heb de instrumentenkap losgemaakt. En zie de hoofdremcilinder. ook bij mij twee remlichtschakelaars. Maar bij lij is er slechts ̩̩n enkele waaraan een fiche is vastgemaakt. Die dichtst bij de instrumentenkap Р2 polig. Wat denk jij hiervan? Hoe kan je precies weten dat de schakelaar kapot is?

  Als ik de schakelaar verwijder, stroomt/lekt de remolie eruit. Normaal? Moet je dus achteraf bijvullen… Welke olie moet dit dan zijn?

  Dank voor je antwoorden. Ik ben een beginnende do-it-self liefhebber.

 2. Hoi Ruben,
  Ik ben zelf ook nog lang geen expert, maar als de zekering ok is en de lampjes zijn ok, dan moet het wel die schakelaar zijn.
  Een paar tips:
  1. zorg dat de klauwen van je schijfremmen zo ver mogelijk “uit” staan, dan heb je minder kans op lucht in je systeem tijdens het vervangen.
  2. Doe het snel: leg alles klaar, dan moet het lukken om het in 1 minuut gefixed te hebben. Ik had een bakje tussen de kap gepropt, zodat de vloeistof werd opgevangen.

  Bij mij is zo weinig weggelopen, dat het reservoir nog steeds prima tegen “max” aan staat.
  Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s