Westfalia ruiten voor mijn busje

Standaard

De dubbel-laagse zij- en achterruiten van mijn T3 Devon Moonraker zaten er natuurlijk al bijna 30 jaar in. In 1 zat al een barst en bij het verwijderen werd een andere ruit er ook al niet mooier op. De kwaliteit was redelijk dubieus te noemen: vrij dun plastic. Tijd dus voor nieuwe ruiten. Via Marktplaats bij een “mannetje” 4 oude ruiten inclusief rubber op de kop getikt voor slechts 50 euro. Echte Westfalia ruiten, duidelijk van betere kwaliteit dan het Devon origineel. Ze zagen er alleen niet uit: verf spetters en heel vies, maar dankzij wat goede tips zien ze er nu weer als nieuw uit. De stappen:
1. Rubber verwijderen en schoonmaken met schuursponsje met thinner, waar verf zit.
2. Rubber ruim afspoelen met water, afdrogen en daarna dik insmeren met Witte Vaseline (zuurvrij)
3. De ruiten heb ik met Maguires Scratchremover met een polijstkop op de elektrische schroevendraaier weer kras- en vlekkenvrij gekregen.
4. Alles nachtje laten drogen en rubber weer om ruit schuiven. Straks als de ruiten weer in de bus gaan, de raamsponning rijkelijk insmeren met witte vaseline en dan de ruiten terugplaatsen.

VW T3 Westfalia ramen

VW T3 Westfalia ramen

Advertentie

Volgende »

  1. Gaaf dat polijsten! Zou Maguires Scratchremover ook op de voorruit werken? Mijn voorruit heeft een paar irritante krasjes precies waar ik recht vooruit kijk…

  2. Mag ik je vragen of je de ruwe kant of zachte kant van het schuursponsje hebt gebruikt? Ik heb een boot en de raamrubbers en rand bevatten verfstrepen en verfwazen (vage plekken). Ik schat zo in dat er al een aantal jaren op zit. Is een schuurspons en thinner dan voldoende? Ik lees ook dat groene zeep om voor te weken. Ik zie je reactie graag tegemoet.

    • Ik heb de ruwe kant gebruikt, maar wel met beleid. Daarna is het wel ban belang om direct met Zuurvrije vaseline de boel goed in te smeren, want die thinner is niet echt goed voor het rubber.
      Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s