Startmotor probleem deel 2. Maar hij rijdt wel!

Standaard

Het probleem met de startmotor is nog niet voorbij…. Ik heb alles nagemeten en het lijkt te kloppen, maar de startmotor geeft geen kik. Ook niet met startkabels van mijn Volvo V70 er aan gehangen. Het ratelen van het relais is dan overigens wel weg.
Vreemd is ook wel dat de accu weer minder vermogen had, terwijl ik hem pas nog had opgeladen. Ergens verbruikt hij dus stroom en is er kortsluiting. Probeer maar eens te vinden waar :-S

Omdat ik toch wel even wilde kijken of de motor het hoe dan ook deed, hebben we met een stel buren geprobeerd de bus aan te duwen. Zonder resultaat. Maar, met de V70 als trekpaard lukte het wel! Beachbusje heeft dus zijn eerste ereronde door Leusden er op zitten.

Als er dus nog iemand is die een idee heeft (hopelijk geen defecte startmotor) houd ik mij aanbevolen!

Verder vandaag niet zoveel aan de bus kunnen doen: wacht vooral op de laatste onderdelen uit Duitsland, Engeland en Heerlen 😉 Morgen maar eens een nieuwe accu kopen!

Volgende »

  1. Als je wilt weten waar ergens je stroomlek zit (als het een klein lek is), kun je een amperemeter (multimeter) tussen je pool en je kabel gooien en de stroom aflezen met alle gebruikers uit (verwacht je een minimale stroom) en dan 1 voor 1 de zekeringen uit de kast trekken.

    Het klokje gebruikt altijd iets (0,1 A of iets in die buurt). Een standaard multimeter kan kortstondig een redelijke stroom aan, kleine stroompjes iets langer.

    Wat mijn accu heeft gesloopt is een hangend voorgloeirelais, maar dat trok af en toe 10-tallen amperes en is op deze manier niet te vinden.

  2. Hoewel ik vermoed dat hij nog steeds ergens “lekt” is het probleem met de startmotor opgelost door een hele dikke nieuwe accu te kopen! Ik vermoed dat het aanduwen van gisteren ook een rol heeft gespeeld, dat las ik ergens op een forum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s