Nieuwe motor? Wat te kiezen

Standaard

Het is hier wat stil de afgelopen tijd, maar het busje staat droog in de stalling en ik heb geen grote projecten op stapel staan… alhoewel…

De 1.6D (zonder turbo, motorcode CS) motor hield zich kranig afgelopen zomer, maar die heeft natuurlijk ook niet het eeuwige leven. Ik hoor veel collega bezitters die gezien de nieuwe oldtimer-regelingen besloten hebben een benzine motor er in te hangen. Ik blijf voorlopig nog dieselen, want ik betaal toch maar het kwarttarief, overigens nog steeds 450 euro meer dan dat ik eerst betaalde, dus ik blijf het een vreemde toestand vinden.

Maar goed, ik hoor goede verhalen over de 1.9 D motor (motorcode 1Y) dus ik denk dat die het wordt. Ik hoor je nu denken “waarom geen 1.9 TDI”? Nou, voor mij gaat die echt te snel: ik wil wel enigszins mee kunnen komen met het verkeer, maar harder dan 95 wil ik niet (kunnen): ik ben tenslotte op vakantie. Daarbij heb je dan ook een nieuwe bak, nieuwe remmen nodig: een kostbare ombouw.

Advertentie

Volgende »

 1. Hallo Sanne,

  Wat leuk om weer eens wat van je te horen. Dus ik begrijp goed dat als je gaat ombouwen dat je toch bij de diesel motor blijft. Ik heb zelf mijn camper omgebouwd naar een 1,9 1y motor. Bevalt zeer goed! Mocht je vragen hebben over hoe ik dingen heb gedaan. Stel gerust!

  Groeten jorn

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

  • Beste Jorn,
   Ik heb geen idee of je dit bericht nog ziet, aangezien het al een aantal jaren geleden is, maar ik probeer het toch.
   Uit je bericht haal ik dat je een diesel hebt omgebouwd tot benzine. Dit wil ik mogelijk ook gaan doen en ben op zoek naar ervaringen en tips&adviezen.
   Ik zou graag met je in contact willen komen. Je kunt mij mailen op claudiavoet@hotmail.com

 2. Dag Jorn,

  Naar aanleiding van je vorige bericht was ik benieuwd of er al keuzes zijn gemaakt?
  Is het werk inmiddels in uitvoering?

  Groeten Sam

 3. ik zou maar gewoon bij de diesel blijven het verschil in wegenbelasting is er wel maar dat pak je terug met de diesel prijs , ik heb een luchtgekoelde 2.0 benzine die wel iets meer gebruiken als de watergekoelde
  ik rij 1:7 dat is dus flink tanken als je op reis gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s