Zomer 2017 – Corsica

Standaard

DSC06080.JPGVandaag hebben we de bus naar de stalling gebracht. Het was aan de ene kant een teleurstellend seizoen (we zijn na de zomertrip helemaal niet meer weg geweest door het slechte weer) en aan de andere kant een top seizoen.

Top, omdat wij van tevoren niet hadden gedacht dat het  busje de hoge cols in Corsica (1192 meter) zonder problemen aan zou kunnen. De 1.6D met 50 pk is al een lichte motor, maar met volle bepakking en een aanhangwagen waren wij toch wat bezorgd.

Maar… hij heeft het weer fantastisch gedaan. De vooraf ingebouwde “chicken switch” (zie artikel hieronder) hebben wij maar 1 keer gebruikt. Geen enkel groot probleem gehad. Twee kleine dingen:

 1. Hij startte op een gegeven moment wat moeilijk bij koude motor, maar dat leek met de choque te maken te hebben: als ik die uittrok was het probleem er niet.
 2. We hoorden in het motorcompartiment een geluid alsof er iets aanliep. De vers geïnstalleerde blazecut drukte de bescherming van de multiriem tegen een spanrol en dat gaf dat geluid. De blazecut maar even verwijderd en het geluid was weg. In het voorjaar ga ik hem opnieuw plaatsen en iets meer rekening houden met uitstekende delen, zodat dit niet meer kan gebeuren.

De reis voerde dus naar Toulon, vandaar met de boot naar Ajaccio. Daarna door Corsica en uiteindelijk terug vanaf Bastia naar Toulon. Een maand lang zon en prachtig weer. Op de terugreis pas wat regen.  De tracer deed het geweldig. Natuurlijk heb je op sommige plekken geen mobiel bereik, maar over het algemeen hield hij netjes de route bij.

Al tijdens de vakantie kwamen de plannen voor volgend jaar: Corsica, Sardinië en via de alpen terug. We willen het voor het eerst zonder aanhangwagen proberen. Ik heb een “rugzak” voor de bus gekocht en als we een beetje economisch pakken moet alles zo mee kunnen. Aan de ene kant wel jammer, want de combi van wagentje met bus ziet er wel fenomenaal uit. Aan de andere kant biedt dit ons veel meer flexibiliteit en kunnen we eindelijk de Alpen over. Met een aanhangwagen durfde ik dat niet aan.

IMG_6158

Advertentie

Volgende »

 1. Dag Sanne,

  Dat klinkt als een hele mooie reis! Gelukkig is alles goed gegaan. Had je de ‘chicken switch’ nog nodig tijdens de beklimming van de bergpassen? Ik begrijp dat je zonder karretje flexibeler bent, maar vind je het niet lastig dat je met die Thule tas niet via de achterklep bij de motor kan in het geval van pech? Je zou ook een dakkoffer kunnen overwegen.

  Wij hebben een mooie reis van drie weken gemaakt door de Zwitserse Alpen. Ook gelukkig zonder problemen. Vantevoren had ik wel een oliedrukmeter laten installeren om de oliedruk tijdens de beklimmingen in de gaten te houden. Op warme dagen (+25 graden) wil de oliedruk tijdens het klimmen onder de 2 bar zakken. Door voortijdig terug te schakelen wist ik de druk rond 2,5 te houden en daarmee bleef de koelwatertemperatuur binnen de marges.

  Goed nieuw schooljaar toegewenst.

  Hartelijke groet,

  Mark Opmeer T3 Dehler Profi 2.1 DJ + Adria 305 SL

  • Hoi Mark,
   De switch maar 1 keer gebruikt. Maar gaf wel een zekerder gevoel. Ik heb zware gasveren in mijn achterklep gezet, zodat hij ook met bagagezak open kan en blijft. Volgens mij 600N. Ik had eerst 800N maar dan kon ik er zelf aan hangen voordat hij dicht viel 😉
   De Zwitserse Alpen staan ook nog op ons lijstje, misschien volgend jaar.

   Groet,
   Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s